Safety Seminar

Op 5 oktober was het clubhuis afgeladen vol vanwege de safety seminar van Benjamin Sindram. Clubleden zaten zelfs in de gang! Benjamin hield een interessante powerpoint presentatie over veiligheid in de grote en de kleine luchtvaart. 

Erkwamen verschillende praktijkvoorbeelden voorbij die levendig werden gepresenteerd en geillustreerd door onze experessieve Benjamin. Voor de grote luchtvaart is de brandstofberekening soms iets wat onberekenbaar is, bijvoorbeeld als je naar een bestemming vliegt waar het weer op een bepaald tijdstip van de dag omslaat, wat de gemiddelde toerist wel weet, maar de captain (nog) niet. 

In de kleine luchtvaart zijn er soms spanningen met de luchtleiding , waardoor je afgetroeft dreigt te raken. Laat je niet overmeesteren door de macht van de luchtleiding, ze zijn er om ons te helpen en niet om de baas over ons te spelen. Zowel in de kleine als grote luchtvaart kunnen onverwachte gebeurtenissen soms creatieve beslissingen eisen, die essentieel zijn voor je veiligheid. 

De"Getthereitis" ligt altijd op de loer. Liever een veilige landing op de verkeerde luchthaven dan een noodlanding in de wei of nog erger. De avond was beslist een groot succes en bewees maar weer eens dat we een levende en bruisende  club zijn!

Nogsteeds de grootste van NL en de gezelligste!

Maandag 23 oktober ferry PH-SVT

let op!!!!

 

Er is weer een ferry beschikbaar de PH-SVT moet a.s. maandag 23 oktober rond  08:30 naar EHMZ (Transal) worden gebracht voor 3 dagen onderhoud.

Woensdag 25 oktober rond 16:30 kan de PH-SVT weer worden opgehaald!

 

Kun je een van deze ferry s vliegen neem dan even contact op met de balie.

Zaterdag 28 oktober: Winguitreiking

Op zaterdag 28 oktober zal de jaarlijkse Winguitreiking plaatsvinden. De "Wings" worden uitgereikt aan wie het afgelopen jaar het brevet heeft gehaald. Natuurlijk een gezellige en mooie middag op de club. Toegankelijk voor iedereen, natuurlijk onder het genot van een hapje en een drankje. Aanvang: 16.30 uur.

Safety meldingen

Reminder voor een ieder die gebruik maakt van het formulier voor het melden van voorvallen. Het formulier mag alleen bewerkt en/of ingevuld worden door middel van het gebruik van een Adobe product, dus Acrobat of de Acrobat reader. Bij het gebruik van niet Adobe programma's kan de werking worden verstoord.

Reserveringsbeperking opgeheven

De reserveringsbeperkingen die het bestuur had ingesteld om beter met de drukte en vlootcapaciteit om te gaan zijn opgeheven.

Er gelden dus geen beperkingen meer voor het aantal reserveringen die je vooraf maakt, en tevens zijn er geen beperkingen meer voor de huurtijd.

De algemene boekingsregels, zoals o.a. dat de minimale vliegtijd de helft van de huurtijd is en dat annulering korter dan 24uur voor de reserving beboet wordt, blijven uiteraard gewoon van kracht.

Eten & drinken, de horeca bij VCR

De horeca bij de Vliegclub Rotterdam is zeven dagen per week geopend voor een lekker kopje koffie, de lunch, een biertje of een heerlijk hapje eten.

Heeft u iets te vieren, een verjaardag of een gezellige borrel, contacteer ons vrijblijvend voor de mogelijkheden.

Iedere zaterdag en zondag de weekendborrels vanaf een uur of 16.00. Ook dan natuurlijk de gelegenheid om gezellig te blijven eten.

Wilt u met een groep blijven eten of heeft u zomaar een vraagje aan het barteam? Mailen of bellen kan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Martijn: 06-22183685 of Jeroen: 06-34873945

Login Form